Odroid

Odroid

Odroid Ubuntu 14.04 telepítése

2015. június 06. - MaXIP21

Windows operációs rendszeren win32DiskImager segítségével


Letöltés

Töltsük le a legfrissebb Ubuntu képfájlt a hardkernel oldaláról, ha még nem tettük meg a képfájlok a következő linken érhetőek el: http://odroid.com/dokuwiki/doku.php?id=en:c1_release_linux_ubuntu itt válasszuk ki a megfelelő képfájlt, amely a megvásárolt hardvernek megfelelő.

C1 esetében jelenleg ez a legfrissebb képfájl: http://de.eu.odroid.in/ubuntu_14.04lts/ubuntu-14.04.2lts-lubuntu-odroid-c1-20150401.img.xz

Kicsomagolás

Csomagoljuk ki a képfájlt, amihez szükségünk lesz Windows esetében a 7zip nevű programra. Innen letölthető: link majd telepítsük fel a 7zip alkalmazást.

Képfájl másolása (Flashelés) az sd vagy emmc kártyára

Csatlakoztassuk az SD-kártyát vagy az EMMc kártyát a számítógépünkhöz adapter és kártyaolvasó segítségével. Majd ezután töltsük le a hivatalos flashelő eszközt Win32Diskimager. A szoftver a következő linken érhető el link . Ha feltelepítettük a következő, indítsuk el.

1. lépésben a mappa ikon megnyomásával válasszuk ki a letöltött képfájlt (pl:ubuntu-14.04.2lts-lubuntu-odroid-c1-20150401.img)

2. lépés válasszuk ki az SD/EMMc kártyát

fetch_php.png

3. lépés kattintsunk a Write feliratra. Ezután az SD/EMMC kártya írása elkezdődik várjuk meg míg véget ér.

4. lépés ellenőrizzük a felírt adatot a Verify gomb segytségével.

Ezután nincs más dolgunk mint lecsatlakoztatni az SD/EMMc kártyát, majd behelyezni az Odroidba. Amennyiben az operációs rendszer megfelelően felírásra kerüli a piros LED mellett a kék színü is villogni kezd.

már kész is vagyunk.

Másolás Linux operációs rendszeren dd segítségével

Töltsük le a megfelelő képfájlt a fent leírtak szerint. Amennyiben nincs telepve unxz parancs a gépünkre szedjük le csomagkezelő segítségével (Debian release esetében)

apt-get install unxz

RedHat alapú rendszer esetében

yum install unxz

majd tömörítsük ki

unxz ubuntu-14.04.2lts-lubuntu-odroid-c1-20150401.img.xz

csatlakoztassuk a memória kártyát, majd ellenőrizzük az elérési útvonalát (pl "lsblk" parancs). Majd másoljuk rá a memória kártyára a kitömörített képfájlta következő parancs segítségével a zölz részeket értelem szerint behelyettesítve (pl képfájl : ubuntu-14.04.2lts-lubuntu-odroid-c1-20150401.img.xz, az SD kártya elérhetősége /dev/mmcblk0) :

sudo dd if=<képfájl neve> of=<az SD kárty elérési útvonala> bs=1M 

várjuk meg amíg a parancs lefut majd csatlakoztassuk le az SD kártya olvasót, és helyezzük be az SD kártyát az Odroidba.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://odroid.blog.hu/api/trackback/id/tr27522346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása